Fellépők

Baraboly Néptáncegyüttes

Baraboly Néptáncegyüttes

Az együttes 2015 tavaszán alakult Berettyóújfaluban. A népzene és a néptánc szeretete, az együtt táncolás öröme szorosan összetartja a csapatot.
Művészeti vezetőjük és koreográfusuk Tatár Árpád néptáncpedagógus, az együttes vezetője Ertsey Zsigmondné.
Fennállásuk óta két minősítésen vettek részt. Biharkeresztesen a Bihari Regionális Néptánctalálkozón 2017-ben és 2018-ban is arany minősítést kaptak.
Fesztiválunkon a Tyukodi hangulatok című koreográfiát láthatják tőlük.

A koreográfiát összeállította és betanította Tatár Árpád.

Balázs Amarilla

Balázs Amarilla

Vass Lajos Népzenei Szövetség Kiemelt Nívódíjas népdalénekes és népzenetanár. Fesztiválunkon kalotaszegi népdalokat hallhatunk tőle.
Komádi Városi Népdalkör

Komádi Városi Népdalkör

A Komádi Városi Népdalkör 9 éve alakult a városban. Minden évben nagy sikerrel rendezik meg a Fonóban szól a nóta népzenei találkozót. A csoport saját egyesületként működik, termet biztosított nekik az önkormányzat, hetente tartanak próbákat. Környező településeken örömmel énekelnek rendezvények alkalmából.

A népdalkör vezetője Gulyás Jánosné.

Peszterce szabadidő néptáncegyüttes

Peszterce szabadidő néptáncegyüttes

A Peszterce szabadidő néptáncegyüttes a berettyóújfalui „régi” Bihar Néptánc Együttes tagjaiból alakult, majd csatlakoztak hozzájuk fiatal táncosok is, akik továbbviszik, ápolják a magyar népi tánckultúrát. Fellépéseik színtere: bálok, fesztiválok, és egyéb rendezvények.
Repertoárjukban szerepelő táncok a Bodrogközből, a Mezőségről, Szilágyságból, Szatmárból származnak. Béres András koreográfiája alapján a Mikepércsi csárdást a II. Berettyó Nemzetközi Néptánc fesztiválra tanulták meg.
Terveik közt szerepel Rábaközről is egy tánc megtanulása, illetve van egy Görög táncuk is.

Művészeti vezető, koreográfus: Kanalasné Harasztosi Judit táncpedagógus

Őszi Csalogató Néptánc Együttes

Őszi Csalogató Néptánc Együttes

Az Együttes Magyarhomorogon működik, tagjai minden korosztályt képviselnek. Ebből adódóan a hagyományok, szokások megjelenítése és a táncok színpadi bemutatása is igen változatos, és sajátosan színes. A közel két évtizedes munkálkodás nyomán sok felé ismerik őket, hiszen a jó hangulat és mindaz amit közösen szívből adnak elő a színpadon, emlékezetessé teszi őket.

Az együttes vezetője: Tóth Zsuzsanna

Harsány Táncegyüttes

Harsány Táncegyüttes

11 éve alakultak Körösnagyharsányban.
Nemzetünk tánckultúráját igyekeznek autentikus formában visszatanulni. Az utóbbi esztendőben kezdtek kikacsingatni a táncszínházas koreográfiák felé is. Előadásaik során a kis-magyarországi és erdélyi táncanyagokból, illetve a hazánkban élő nemzetiségek táncaiból készült összeállítások is megtalálhatók.